תפילה וברכות

לחזור לישון אחרי קריאת שמע

  • ג' אב התשפ"ד

שאלה

שלום,
קשה לי מאוד להתעורר לפני זמן קריאת שמע בזמן של החופש הגדול, רציתי לשאול אם מותר לשים שעון מעורר ל10 דקות לפני סוף זמן קריאת שמע להגיד מודה אני, נטילת ידיים, אשר יצר, ברכות השחר, ברכות התורה, שמע ישראל, ואהבת, והיה אם שמוע, פרשת ציצית ואז לחזור לישון עד לפני חצות היום ואז להניח תפילין. בנוסף, בהתעוררות השנייה צריך ליטול ידיים או לברך ברכות השחר שוב?
בהנחת תפילין לקרוא שוב שמע בשחרית כקורא בתורה?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אפשר להכין שעון מעורר לפני סוף זמן קריאת שמע הראשון וליטול ידיים ולברך ברכות התורה ולקרוא את שמע. ולהתעורר שוב לפני סוף זמן תפילה השני ולהתפלל כראוי.

אין לומר שוב את ברכות התורה. יש ליטול ידיים לפני התפילה אבל לא כחומרת נטילת ידיים של הבוקר.