חברה והשקפה

מהי הדעת?

  • ג' אב התשפ"ד

שאלה

שלום רב,

מתנצל מראש אם יש לי טעויות בשאלה, בנוסף אציין שאני כמעט ולא יודע דבר בתורה, לא למדתי מעבר לחינוך רגיל של בית ספר (בעצם כלום ושום דבר)

לאחרונה עלתה בי המחשבה על מהי הדעת לפי התורה, בבראשית כתוב שאדם וחווה מקבלים את הדעת לאחר שאכלו מפרי הדעת, שלפני כן הוגדר "דעת טוב ורע", עם זאת גם לחיות יש מידה של ידיעת טוב ורע, כלב יודע שזה רע כשאני כועס עליו. לא מה שמפריד בין אדם לחיה זאת הדעת שלו?

גם במדע אין תשובה על מהי תודעה בדיוק, ישנם מדענים שאומרים שזוהי הנפש או נשמה של אדם, אך מבחינת התורה זה לא מסתדר, לאדם וחווה לא הייתה נשמה לפני אכילת פרי הדעת?

תודה רבה והמשך יום נעים.

תשובה

שלום וברכה

ממליץ לראות את ההרצאה הבאה.