גבולות של הורים לילדים מעל גיל 18

  • ה' אב התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מעל גיל 18 ורציתי לדעת אם אני עדיין מחויבת להקשיב לכללים ולגבולות שההורים שלי מציבים בבית (כמו לא לחזור מאוחר וכאלה דברים) אני חושבת שבגלל שאני גדולה אני עכשיו בוחרת איזה גבול מתאים ואיזה לא וגם אם יש משהו שהוא הלכתי ואני בוחרת לא לעשות אותו ההורים צריכים לקבל את זה אבל ההורים שלי לא חושבים כך והם עדיין אוסרים עלי דברים וזה מרגיש קצת חונק. השאלה עד איפה מגיע הגבול שהם יכולים להציב לי והאם אני עדיין צריכה להקשיב לכללים האלה תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אקדים דבר פשוט שכללי ההלכה לא קשורים להורים כלל ואת זה מקיימים בכל מצב וזה פשוט ביותר.

לעניין הכללים שההורים מציבים לך והם דברים של כללי הבית כגון להגיע עד שעה מסויימת וכדו', יש לציית להם בהחלט.  גם מבוגרים מאוד שהם גרים בבית של מישהו אחר צריכים לציית לכללי הבית שהם גרים שם. אין זה פחיתות כבוד ואין זה מראה על ילדות, להיפך זה מראה על בגרות וכיבוד הסביבה הקרובה שלך.

דברים אישיים שלך כגון שאת בחדר שלך ואת לא מפריעה לאף אחד ואת רוצה להיות ערה וההורים מצווים לישון את יכולה להשתמש בפנס ולהיות ערה כאשר הם לא רואים. כך גם דברים אחרים שכפי שאמרנו לא נוגדים את ההלכה ולא מפריעים לבית.

כמו כן להיזהר שההורים לא יראו את מעשייך כאשר את עושה דברים בניגוד לרצונם כי אז זה פוגע בכיבוד הורים.

בהצלחה,