איך גורמים לבעל לדבר ולהתחזק באמונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשואה+ילדה בת 3 וחצי כמעט חמש שנים, כל שיחה ודבר שניסיתי בכדי לגרום לבעלי להיפתח ולדבר, לא מצליח. הוא נשאר אטום ובקושי מתקשר עמי, אני משתגעת מזה, לגבי הדת, פחות מתפלל בציבור, לא עושה מאמצים לקום מוקדם לתפילות ולשיעורים.

תשובה

שלום,

מניסיון שלי בד"כ 2 דברים עוזרים: 1) להרבות בתפילה לה' שיעורר את ליבו; 2) להראות לו שאת בעצמך חזקה באמונה ובקיום המצוות.

העובדה כי את מהווה דוגמה אישית ומראה לו שהדת והאמונה חשובים לך, וביחד עם התפילה לה', זוהי ההשתדלות הכי טובה שאת יכולה לעשות במצב שהצד השני "נשאר אטום" כלשונך לנוכח שיחות התעוררות מצידך.

שתזכי שה' יתברך יעורר את לבבו לחזור בתשובה שלמה במהרה.

בברכה,
ערן בן ישי