בעלי מעשן וזה מפריע לי, מה עלי לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעלי מעשן בבית וגם ליד הילדים וזה מפריע מאוד ולמרות שאני מבקשת ממנו שוב ושוב לא לעשן לידנו הוא מתעלם וממשיך בשלו. מה דינו?

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר את בעלך. אבל שאת שמכירה אותו צריכה לדעת איך לפנות איליו. באופן כללי יש לפנות בבקשה זו, לאחר מתן הרבה כבוד על היותו בעל טוב ומסור ועל היותו מתחשב תמיד ובוודאי יש ו צורך גדול ולכן הוא לא יכול הלימנע מהעישון ובכל זאת את מבקשת שאולי הוא ימנע מעט ככל שהוא יכול מלעשן לידך או ליד הילדים וזה יוסיף לך מאוד ותהיה מאוד מאושרת וכו' וכו'. כך בעז"ה יש סיכוי להצליח למנוע ממכם את סבל העישון.