מהי אמונה הבאה מצד השכל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי אמונה הבאה מצד השכל? באילו ספרים יש הסבר ברור ובהיר לגבי סוג אמונה זה

תשובה

שלום,

אמונה שכלית היא בעצם ענף של מחשבת ישראל ביהדות, שעוסקת בהוכחות שכליות לעיקרי האמונה והדת.

חומר על כך תוכל למצוא בספריו של הרב מרדכי נויגרשל: מסע אל עמקי ההוויה, מסע אל פסגת הר סיני, ובביאורו על ספר הכוזרי - חלק א.
כמו"כ אני ממליץ לך על ספרו של הרב אברהם קושלבסקי: "מפגשים בין יהדות, מדע וטכנולוגיה: על יסוד י״ג העיקרים של הרמב"ם".

חומר נוסף תוכל למצוא באתר שלנו במאמריו המצוינים של הרב יהושע ענבל:

אחרי שתלמד את אלו, תוכל להעמיק חקר גם בספרי מחשבה עמוקים יותר שנכתבו ע"י גאוני ישראל במהלך ההיסטוריה.

בברכה,
ערן בן ישי