היכן הנביאים בימינו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בזמנים ההם היו כל מיני שליחים של אלוקים כגון משה, אליהו הנביא, וכיום אין שליח כזה בזמנים שלנו. ואני שואל למה? אין כבר קשר עם האלוקים כמו פעם? ואם יש שליח, מי הוא?

תשובה

שלום וברכה

אכן הפסדנו את הנבואה ואין לנו יכולת להגיע לקשר העליון שהיה לנו עם בורא עולם בשנים עברו בזמן שבית המקדש היה קיים. זוהי המכה הקשה ביותר שיש לנו, כאשר איננו יכולים ללכת לנביא ולשאול אותו מה רוצה מאיתנו הבורא? למה באים עלינו רעות? עלינו לנחש ולנסות להיות טובים.

הסיבה שפסקה נבואה היא גם לטובת ישראל, כי בעבר כאשר היו נביאים שהוכיחו את עם ישראל ועם ישראל לא ציית להם, היה העוון קשה מאוד ולקינו על כך מאוד בחורבן בית המקדש וכו'. מאחר שראה בורא עולם שאיננו מצייתים לנביאים, לקח זאת מאיתנו וכך עונשינו הם קטנים יותר.

אולם גם כיום יש לנו צדיקי אמת שכל ההולך לאורם זוכה ללכת בדרך ה' ושומע את דבר ה' ועליהם נאמר "ישראל אם אינם נביאים, בני נביאים הם". כל המציית לחכמי האמת שבדורינו, הולך בטח וזוכה לשמוע את דבר ה'.