האם ניתן לכפר על עוון אכילת חזיר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי חברה חילונית שב"ה הצלחתי לקרב אותה לדת, היא מתעניינת ביהדות ורוצה לדעת עוד ולקיים את המצוות ב"ה. שנה שעברה היא טסה עם משפחתה לטיול בחו"ל וישבה עם אביה לאכול במסעדה בחו"ל. לאחר הארוחה, כאשר הם באו לשלם, התברר להם שמה שאכלו היה חזיר לא עלינו. היא מאוד מצטערת על כך ושואלת האם ניתן לעשות משהו כדי לכפר על חטא זה. שאלתי היא, האם ישנה אפשרות לעשות משהו כדי לכפר על החטא הזה? מה ניתן לעשות כדי לכפר על חטא זה? תודה רבה, תזכה למצוות

תשובה

שלום,

כל תהליך של תשובה כולל בתוכו תמיד 3 עניינים: חרטה, וידוי, וקבלה לעתיד.

תאמרי לחברתך שהיא חייבת להצטער על מעשה העבירה (=שהוא בנדון דנן אכילת מזון לא כשר), ולהתוודות עליו בפני בורא עולם, כלומר שתעמוד ביחידות ותאמר בפה לפני ה' יתברך שהיא עשתה כך וכך, ותקבל על עצמה קבלה חזקה שלא לחזור על העוון שנית.

כמו כן, היא יכולה גם לקבל על עצמה קבלה נוספת, כמו לתת צדקה או לקרוא תהילים כל יום, או כל מצווה אחרת, אבל הכי טוב יהיה אם היא תקבל על עצמה ללמוד הלכות כשרות, שיהיה תיקון מידה כנגד מידה.

בברכה,
ערן בן ישי