גילוח עם מכונת תספורת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם גם כשמתגלחים עם מכונת תספורת, יש מקומות שאסור לגלח? ואם אסור, אז איזה מקומות אסור?

תשובה

שלום וברכה,

אם כוונתך למכונת "תספורת", המשמשת לתספורת הראש, ואתה מגלח בה גם את הזקן. הדין, שמותר לגלח איתה גם את הזקן. כי "מכונת תספורת" כשמורכב לראשה הראשים שלה, משאירה שערות קטנות בזקן.

והמגלח ב"מכונת גילוח", המיועד לגילוח הזקן, צריך להזהר בשעת גילוח הזקן, שלא ללחוץ את המכונה אל עור הפנים, כדי שסכיני הגילוח שבמכונה לא ייצמדו לעור הפנים, ויעקרו את השערות משורשיהן.

בברכה,
מנשה בן פורת