תפילה וברכות

האם מברכים על מים כששותים ולא צמאים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שמעתי שאין צורך לברך על מים, אלא אם כן זה לרוויה. ז"א שאם אני לא צמא אז אין צורך לברך, האם זה נכון? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

שמעת נכון. השותה מים מברך אך ורק אם שותה לצמאו, אבל השותה לצורך אחר, כגון: להעביר דבר מאכל שעומד לו בגרון, כדי לבלוע גלולה, לפני צום שלא יאבד נוזלים בצום, וכדומה, אינו מברך. (שולחן ערוך סימן רד סעיף ז).

אבל שתייה שיש בה טעם, מברכים גם כששותים ולא צמאים. (משנה ברורה שם ס"ק מב)

בברכה,
מנשה בן פורת