מחשבות לא כשרות בזמן לימוד תורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! יישר כוח על האתר העשיר בתוכן ומעוצב ברמה גבוהה! ברצוני לשאול שאלה לגבי מחשבות לא צנועות בזמן לימוד תורה. אני שם לב שכל פעם שאני לומד תורה אני אוטומטית מתחיל לחשרב ולדמיין על נשים בלבוש לא צנוע וזה מאד מפריע לי להתרכז בלימוד. אני רוצה לציין שאני שומר על הברית ברוך השם, אני לא רואה סרטים לא צנועים ואני שומר עיניים. השאלה היא למה בכל זאת אני חושב ומדמיין על נשים לא צנועות? המצב כבר הגיע לידי כך שלפעמים אני לא לומד תורה רק בשביל לא לחשוב מחשבות לא צנועות על נשים, כי כשאני לא לומד תורה אני בכלל לא חושב מחשבות לא צנועות. דבר זה הוא כמובן לא רצוי, כי אם אני לא לומד תורה אני מפספס את כל המטרה בחיים האלה. מה אפשר לעשות? אשמח לקבל כל רעיון לפי היהדות שיכול לפתור את הבעיה הזאת. בברכה, אריאל

תשובה

שלום וברכה

כאשר אתה לומד תורה אתה זוכה להעיר את רוח הקדושה של נשמתך המנסה לשלוח את הטומאה החוצה. על כן מתעוררות מחשבות רעות אלו. התיקון לכך הוא להתגבר בכל עוז וללמוד תורה בחברותא או בכל דרך אחרת כך אתנה זוכה להיפטר מהם לגמרי. תתפלל לפני התחלתך בלימוד התורה שהקב"ה יסייע לך להינצל ממחשבות אלו ובעז"ה תצליח בכך.