שאל את הרב - כללי

אני מחליפה המון מקומות עבודה או שמפטרים אותי - אנא עזרתכם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראשית האתר שלכם אתר מקסים שאפשר רק ללמוד ממנו - כל הכבוד שנית - אני בחורה בת 43 נשואה + 2 ברוך השם, מאז שאני מכירה את עצמי כל הזמן עבדתי כמזכירה במיליון מקומות עבודה אף פעם לא עבדתי במקום אחד קבוע, אני לא יודעת מה הסיבה לכך כי אני אדם כישרוני, מקצועי רק שלא נתפס לי במקום קבוע. בשנתיים האחרונות עסקתי בתחום אחר כי הבנתי שבתפקיד מזכירה אני לא מצליחה והתחלתי לעבוד כמתאמת פגישות לסוכנים ושוב לא הצלחתי ושוב אני מוצאת את עצמי מובטלת אני מרגישה כל כך לא טוב שאני לא יכולה להתמקם במקום קבוע בכדי שאני יהיה גאה בעצמי ובעלי יהיה גאה בעצמי והסובבים יהיו גאים בי ולא יחשבו עליי מחשבות הנה עוד פעם היא מובטלת אני חייבת לדעת מה הסיבה שאני לא מצליחה להתמקם במקום אחד קבוע ולפרנס את משפחתי בכבוד שלא יחסר שום כלום ובעזרת השם להתגאות בעצמי ושמשפחתי תתגאה בי כי מאז שאני מכירה את עצמי אני מחליפה המון מקומות עבודה הוא שמפטרים אותי או שאני לא נשארת ומחליפה מקום אחר - אנא עזרתכם. אני בן אדם חיובי בעלת מעלות גבוהות, בן אדם מאמין, מקצועית, אדם עם אנרגיות טובות אוהבת שלום ומה שברצוני לדעת למה אני לא מצליחה להיכנס לעבודה קבועה. ברצוני לציין שאני מובטלת כיום אני מסתכלת בתוכניות שלכם בהידברות ומנסה להכניס לי אנרגיות טובות שאני עוד אמצא ב"ה זה תקופה זמנית אנא עזרתכם. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

ברכת המזון בכוונה וכהלכה מסוגלת למציאת עבודה טובה ויציבה, זאת לאור מה שכתב בספר החינוך (מצוה תל) שקיבל מרבותיו, שכל הזהיר בברכת המזון מזונותיו מצויין לו בכבוד כל ימיו.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס