מעשרות בפירות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לרב שלום, הייתי רוצה לדעת,יש לנו עצים שנותנים פירות בגינה כיצד אני יכולה להכשיר אותם? מבחינת מעשר טבל ושביעית וכו´. מה בעצם השלבים? ועוד שאלה, מה הפסוק לשם- דינה?

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול מהפירות לאחר הקטיף ללא הפרשת תרומות ומעשרות. כאשר את מכנסיה את הפירות לביתך חובה להפריש תרומות ומעשרות כראוי. ראי

פסוק לשם דינה משלי פרק לא

(יג) דָּרְשָׁה צֶמֶר וּפִשְׁתִּים וַתַּעַשׂ בְּחֵפֶץ כַּפֶּיהָ:

בהצלחה,