קשיים עם אמא, מה עושים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני נשואה כבר שנה וחצי אני ובעלי והילדה גרים ביחידה מאחורי הבית של הורי היחידה היא נפרדת לחלוטין מבית הורי. ברוך השם הקשר של בעלי עם אמא שלי הם מצויינים. אך לפני שנה וקצת אני ובעלי התחלנו להתחזק וקיבלנו תגובות והתנגדות משני המשפחות לאמא שלו היה הרבה יותר קשה לקבל את זה. אך היום שכבר עבר שנה וקצת וכל פעם אנחנו מתחזקים קצת יותר אמא שלי עכשיו נכנסה ל"מרה שחורה" מפחד שנתחרד ונעלם לה או שנעשה לה שינוים בבבית ולא נתנו לה שום סיבה להרגיש ככה. אני יודעת שהיא צריכה לעבור את זה אך בימים האחרונים זה מלווה בפרצופים לא נעימים כלפי בעלי מכיוון שהיא חושבת שהוא האחראי להתחזקות. בעלי דיבר איתי על הנושא והוא לא מתרגש מי זה אני עם עצמי לחוצה שלא יווצר קרע בינהם או מחלקות שאני אצטרך לעמוד באמצע אז מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אין להתייחס אל החששות של אימך מבחינת ויכוחים  או שיכנוע. אלא חובה לכבדה הרבה ככל האפשר את ובעלך ולהרבות בביקורים ובבמתנות עם מכתבים לאמא והחמות הנפלאה וכו' וכך הכל יבוא על מקומו בשלום מהרה.