חרטה על החלטות גורליות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב אמא שלי לימדה אותי להיתפלל שה´ ינחה אותי ליעוד שלי בחיים ואני מוצאת את עצמי כ"כ הרבה פעמים מתחרטת על החלטות גורליות בחיי שאולי לא עשיתי נכון אולי ה´ רצה אחרת אפילו בשידוכים וזה מתסכל אותי מפעם לפעם לוקח לי הרבה זמן וכאב לצאת מזה למרות שהשתדלתי לעשות שאלת רב או יעוץ של מבוגרים ממני התחושה הזו חוזרת על עצמה איך אפשר לצאת מזה? לדעת מה באמת הוא הנכון לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

להתחזק מאוד באמונה ולזכור ולשנן עד כמה הכל בידי ה' כדבר חכמים הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים זאת אומרת בענייני גשמיות אין לנו השפעה אמיתית על מה שקורה לנו מלבד ההשתדלות הסבירה שלנו שאנו מחוייבים לעשות בגזירת שמיים.

כאשר תזכרי זאת ותשנני זאת היטיב תזכי בוודאי לחיי רוגע ונחת ולא תחרטי על החלטות עבר בענייני גשמיות שאין בהם כל תועלת ואין בהם אמת כלל.

בהצלחה,