חברה והשקפה

האם תרומה נחשבת לזיכוי הרבים?

  • כ"א אב התשפ"ד

שאלה

היי
רציתי לשאול האם תרומה יכולה להיחשב כזיכוי הרבים? אני משתדל כל שנה לחתום על הסכם השותפות איתכם, ולמשל יש כל מיני פרויקטים למשל אצלכם יש את בטיקטוק, שיפוץ האתר, ספרי המהפך עלוני שבת ועוד ועוד - אם אני תורם לפרויקטים כאלו אני נחשב למסכה הרבים? מה שכתוב על מזכי את הרבים חל גם עליי?(אהוב על ידי הבורא חלק שמחר בעולם הבא וכו')

פשוט זה מרגיש לי יותר מידי פשוט וכאילו אני צריך לעשות עוד משהו בשביל זה, כי כספי מעשר נניח שהולכים אליכם זה משהו שאני חייב לתת, ומוזר לי שיכול להיות לזה שכר כל כך עצום. או שאני בכלל צריך לעשות עוד דברים בסביל להיחשב מזכה הרבים?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אכן זה נחשב כמזכה הרבים לכל עניין ועניין.