שיער ארוך לגבר, מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יצא לשמוע שיחה נוקבת בין מספר נערים ונערות מבני עקיבא לגבי האם לגבר מותר לגדל שיער והאם מותר לגבר או לאישה לגדל רסטות. אני מקווה שהרב יודע מה זה רסטות. אחת הבנות שמגדלת רסטות אמרה שהיא לא מצאה איסור בתורה לגדל רסטות. אשמח לקבל תשובה מפורטת עם הפוסקים על מנת שאנסה להחזירם למוטב. שי

תשובה

שלום וברכה

גידול שיער לגבר אין בו איסור מוחלט אבל יש בזה בעיה כמבואר <>

גידול רסטות לאשה אין בו בעייה מלבד חששות של חציצה בעת הטבילה. ואם זה בצורה מוחצנת מידי, יש איסור של חוסר צניעות.