אמונה

למה משיח סובל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מבין שמשיח נשמה כוללת. אז למה הוא סובל הרי הוא מתוקן כולו...? יש בו קנאה? הוא זקוק עוד לשמירת העיניים? ואם הוא יסתכל על אישה שלא צנועה נו אז.. הוא ייפגם? אני הבנתי מחסידות חב"ד שמשיח זכה לדרגת חיות שנקראת "יחידה" ששום חטא ועוון לא יכולים לזעזע אותו לעולם... אז מדוע הוא סובל?

תשובה

שלום וברכה

משיח שומר ומקפיד על כל המצוות כולם. ללא קשר לגודל מעלתו.

הסבל הוא לא מחמת חטאיו אלא כדברי הפסוק ישיעהו נג'
(ד) אָכֵן חֳלָיֵנוּ הוּא נָשָׂא וּמַכְאֹבֵינוּ סְבָלָם וַאֲנַחְנוּ חֲשַׁבְנֻהוּ נָגוּעַ מֻכֵּה אֱלֹהִים וּמְעֻנֶּה:
(ה) וְהוּא מְחֹלָל מִפְּשָׁעֵנוּ מְדֻכָּא מֵעֲוֹנֹתֵינוּ מוּסַר שְׁלוֹמֵנוּ עָלָיו וּבַחֲבֻרָתוֹ נִרְפָּא לָנוּ:

<