דבור לשון הרע על גוי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אני איש דתי, רציתי לדעת כיון שיש איסור לדבר לשון הרע על גוי שמא יבוא ע"י כך לדבר על ישראל. האם גם יש איסור לדבר בגנאי על גוים? א.א.

תשובה

שלום,

אין לדבר לשון הרע על אף אחד, גם על בני האומות, שכן כך האדם מרגיל את לשונו לדבר דברים רעים, וכמו שנאמר במדרש (דברים רבה ו, ט): "אמר הכתוב (תהילים נ, כ): "תשב באחיך תדבר בבן אמך תתן דופי", אמר ר' יוחנן: אם הרגלת לשונך לדבר באחיך שאינו בן אומתך, סוף בבן אומתך תתן דופי".

בברכה,
ערן בן ישי