שינאה בין אחותי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. ממש לא נעים לי לכתוב אבל אני בבעיה רצינית עם אחותי הבכורה. (אנו נשואות וב"ה עם ילדים - כבר מזמן לא ילדות קטנות..) ובכ"ז אני מרגישה שאני ממש שונאת אותה ולא יכולה לסבול את ההתנהגות שלה. היא מאד מפונקת , אנוכית ולא מתחשבת. היא חושבת שכולם אבל כולם כולל הורי חייבים לדאוג לה כל הזמן ולשמוע את הקיטורים והעניינים רק שלה . ישנם מצבים שאני ממש מתביישת שהיא אחותי. לא אכפת לה כלל מהורי ומהקשיים שלהם וכל מה שהם יעשו למענה היא תמיד תדבר רעות עליהם (לא יעזור כמה אנו נעצור אותה מלדבר עליהם ולא נשתף איתה פעולה..) ובכלל מה שאנו שאר האחים לא מעיזים לבקש, לה אין בעיה לבקש או להתבכיין ואז כולם מרחמים עליה ונענים לדרישותיה.- .אני מנסה לעבוד על עצמי לקבל אותה כמו שהיא, מנסה להגיד לעצמי שבכ"ז היא בכורה ואני חייבת בכבודה, מנסה לחשוב שאנו בחודש אלול וזה זמן לחזרה בתשובה, מנסה בכוח להתקשר ולשאול לשלומה מדי פעם גם כאשר אין לי סבלנות אליה ופשוט להתעלות על עצמי, אך אני לא מצליחה בכל שיחת טלפון או מפגש שלי איתה אני חוזרת כעוסה, עצבנית ובעיקר נופלת בלשון הרע. מה לעשות????

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לעבוד על עצמך ראשית על עצם הדבר שלא יהיה איכפת לך מהתנהגותה כלל וכלל שלא יהיה איכפת לך שהיא מנצלת את ההורים. תחשבי טוב מה באמת מפריע לך האם מפריע לך הכיבוד אב שלה? האם מפריע לך המידות הרעות שלה? האם מפריע לך שהיא מקבלת יותר מכולם? איפה הנקודה שמציקה לך? כאשר תתבונני היטיב בדברים תוכלי להתמודד עם מה שמציק לך וכך בעז"ה יוקל עלייך להתגבר על הכעס.

בברכה,

בנימין שמאולי