שו"ת יום כיפור

בקשת סילחה מחברים מהעבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב , שהיה לי קשרים עם יותר בחורים היו כמה שפגעתי בהם והפסקנו לדבר . עכשיו שאני טיפה יותר מנסה להתחזק , רציתי לדעת האם אני צריכה לחפש אחריהם ולבקש מהם סליחה . בידיעה שיתכן שהם יראו את זה בתור פתיחה לקשר , ונחזור לדבר כרגיל .תודה רבה לרב על העזרה

תשובה

שלום וברכה

אל תבקשי מהם סליחה כעת. תתפללי לבורא עולם שיתן בליבם שימחלו לך.

אם יש לך את כתובת המייל של הבחורים. תכתבי הודעה כללית שאת מבקשת סליחה לכל מי שנפגע ממך ומאחלת לכולם שנה טובה וצום קלל וכדו' ותשלחי זאת בערב יום כיפור כהודעה לכולם כך אף אחד לא יחשוב שאת מנסה ליצור קשר מחודש.