חברה והשקפה

גלגול נשמות של יהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שאלה לרב זמיר כהן על הרצאתו "סוד הגלגולים על פי הקבלה" האם נשמתו של יהודי יכולה להתגלגל למוסלמי, או נוצרי או עובד עבודה זרה? וכן להפך? ועל מה מתבססת התשובה?

תשובה

שלום וברכה

ישנם חטאים שגורמים שהנשמה תתגלגל בגוי כגון הבא על אשת אביו וכדו. נפש גוי לא תתגלגל ביהודי לעולם. אולם יש נפשות שייכות לשורש ישראל שהיו שבויים בין האומות למשך זמן רב עד שהם זוכות לצאת לחורין ונולדות כיהודיות, אולם אין זה נפש משורש הקליפות אלא נפש יהודיה שהיתה שבויה בין הגויים ויתכן שנולדה בעבר כגוי.

כל הדברים הם מדברי האר"י ז"ל.