לשון הרע על ילד, מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול אם אני מדברת עם חברה על האחיין שלי או כל ילד קטן בגיל הגן אני אומרת לה דברים עליו כמו איזה שובב איזה חוצפן הוא עשה ככה וככה. האם זה נקרא לשון הרע? תודה.

תשובה

שלום,

אסור לדבר לשון הרע גם על ילדים קטנים, אלא אם כן מדובר במצב שבו ההלכה התירה, וצריך ללמוד את הספר "חפץ חיים" בשביל להיות בקיא בפרטי ההיתר.

בברכה,
ערן בן ישי