אין עירוב בישוב. מה ניתן לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום עברתי להתגורר בישוב חדש ומתפתח, בישוב אין עירוב מסודר , אבל 3\2 מהישוב מגודר בגדר ביטחון החלק שלא גודר עדיין, הוא ביזור הררי ולא מיושב ובחלקו גם יש יער הישוב קטן אולי 1500 משפחות גרים בו אין ספק שבאיזורים הנ"ל לא מסתובבים 60 ריבו של אנשים. אם כן מה יהיה הדין לגבי עגלת ילד קטן האם יהיה מותר לקחת ילד כזה בעגלה לבית הכנסת או לגן שעשועים. אומנם הילד הולך בעצמו, אבל לא יכול ללכת הרבה ולמרחקים גדולים בלי שיתעייף בכבוד רב ערן

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר לענות בעל פה ללא ראיית המקום במדוייק ותיקון את הצריך תיקון כדי שהעירוב יהיה כשר. ללא עירוב כשר לא ניתן לטלטלעגלת תינוק.

אציע להזמין את רב היישוב הקרוב שיבדוק את הישוב ויוכל ללמד אתכם כדת מה לעשות.

זכות המצווה של העירוב גדולה ועצומה ואשרי מי שיטול על שכמו את תיקון העירוב כדת וכדין.

אם אינכם יודעים למי לפנות כיתבו לי את שם היישוב ובעזה נסייע לכם בדבר.