אמונה

איך להתחזק באמונה ולהתחבר לדת?

  • כ"ח אב התשפ"ד

שאלה

אני יהודי חילוני שלא מחובר לדת ומעולם לא התפללתי או קיימתי מצוות.
אני בשלב בחיים שאני רוצה להאמין ולהתחזק אבל כנגד ההגיון זה קשה לי ואני לא מצליח ומרגיש שאני משקר לעצמי.
מה הדרך הנכונה להתחיל להאמין ולהתקרב לדת?

תשובה

שלום וברכה

ראשית עלינו לבדוק האם הדת היא נכונה. אין זה רעיון כלל לקחת תרופה שהיא שקרית. לכן לפני הכל יש לברר האם יש אמת במציאות הבורא והאם יש אמת בנתינת תורה לעם ישראל. רק לאחר מכן יש לבדוק איך מיישמים בפועל את הידיעות והמסקנות שעלו בבירור.

הבירור חייב להיות בצורה כזאת שתוצאות הבירור לא ישליכו על עצם הבירור. דהיינו נניח ואתה יודע מראש שהידיעה הברורה שלך באמיתות התורה תגרום לך להיות מחוייב באי אלו דברים שאינך רוצה בהם, הרי שהנטיה תהיה להגיע להכרעה שהדברים לא נכונים כדי שלא תחוייב לעשות את מה שאינך חפץ.

על כן אציע להיות בסופ"ש מיוחד שהתלבנו כל הדברים בהרחבה לעומק ולאחר מכן נוכל להתקדם הלאה.

אשמח לקבל את תגובתך ונשמח לסייע לך ככל הצורך.

בהערכה רבה,