חברה והשקפה

שחרור חטופים

  • כ"ט אב התשפ"ד

שאלה

שמענו את דעתו של הרב שליט"א שיש לעשות הכל כולל הכל על מנת לשחרר את החטופים ללא כל דיחוי. ברור לכולם שזה ממש פיקוח נפש. ברור שכל חטוף זה עולם ומלואו. כואב הלב על כל אחד מהם. אבל יחד עם זאת לא זכיתי להבין. חז"ל הרי אסרו לפדות שבויים ביותר מכדי דמיהם. עשרות מחבלים תמורת כל חטוף לא נחשב ליותר מכדי דמיהם? זאת ועוד, ברור לכולם והניסיון המר הוכיח זאת שברגע שמשחררים מחבלים הם חוזרים לרצוח וכשיוצאים מעזה הם בונים אותו שוב ומחדשים את ההתקפות. האם חייהם של 101 חטופים יותר חשובים מחייהם של 7 מליון אזרחים? האם אין חשש שאירועי ש"ת יחזרו על עצמם?

תשובה

שלום וברכה

ראשית ראה כאן.

לעניין כדי דמיהם נפסק להלכה שבמקום סכנה וודאית לשבוי צריך לעשות הכל להציל אפילו יותר מכדי דמיהם.