מה יקרה באחרית הימים?<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.שמי משה, ויש לי שאלה לכבוד הרב זמיר כהן. ראשית ברור לי שלא לכל שאלה יש תשובה כמו כן לא כל תשובה מובנת על ידינו  אך עם זאת עלתה בראשי שאלה הנוגעת למהות/תכלית שלנו בעולם.השאלה: אנו לומדים תורה ועושים מצוות בכדי "לצבור נקודות" לעולם הבא, מה יהיה כאשר יגיע המשיח ויהיה תחיית המתים. איפה יהיו נשמות שעכשיו נימצאות בגן עדן? האם ייתכן שהעולם הבא הוא "פרוזדור ההמתנה" ועולם העשייה יהפוך להיות עולם האמת?

תשובה

שלום וברכה

הנשמות בגן עדן הם יכנסו חזרה לתוך הגופים ויקומו בתחית המתים. אכן הגן עדן הוא מקום המתנה לתכלית העיקרית שהם חיי עולם הבא. כמובן שההמתנה גם היא מלאת תענוג וקירבת אלוקים אבל התענוג העיקרי המצפה לנו הוא לאחר ביאת המשיח ולאחר תחיית המתים כאשר נגיע לשלב שנקרא עולם הבא.