שאל את הרב - כללי

בת 45 ולא מוצאת עבודה, מבקשת עצה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כבת 45 לא מוצאת עבודה יש לי אמא חולה ואני רוצה לחיות טוב ולהיות מאושרת ולא הולך. תודות!

תשובה

שלום רב,

כדאי שתקפידי על ברכת המזון בכוונה וכהלכה (בלי נדר), זאת לאור מה שכתב בספר החינוך (מצווה תל) שקיבל מרבותיו, שכל הזהיר בברכת המזון מזונותיו מצויין לו בכבוד כל ימיו.

לגבי אימך שתחיה - מובא בבן איש חי זצ"ל (בספרו בן יהוידע שבת דף לב עמוד א) שיש סגולה להקים אדם מחוליו, על ידי שיקבל עליו לעשות מצווה בדבר חדש שלא היה נוהג בו מקודם, שאינו מחויב בו מצד הדין.

בשורות טובות בכל העניינים!

הלל מאירס