חברה והשקפה

קידוש ה'

  • ז' אלול התשפ"ד

שאלה

אם מי שנהרג על קידוש ה' עומד במקום כל כך גבוה,
אז האם מותר להתפלל למות על קידוש ה'?
כמובן לא להתפלל חס וחלילה למות,
אלא לחיות בעזרת השם שנים ארוכות וטובות, וכשיגיע הזמן - שיהיה על קידוש ה'.
או שאסור להתפלל על כזה דבר?
ואולי בכלל אין בזה עניין?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

מותר להתפלל על כך וכדברי רבי עקיבא המובאים במסכת ברכות, כאשר הוציאו אותו להורג על קידוש השם אמר להם כל ימי הייתי מצטער על פסוק זה בכל נפשך וכו' אמרתי מתי יבוא לידי ואקיימנו ועכשיו שבא לידי לא אקיימנו, ומכאן שיש אפשרות להתפלל על כך.