איך עושים תשובה על אי שמירת נגיעה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה אני דתייה אך לצערי בקשר עם חבר. רציתי לשאול מס´ שאלות. 1) איך עושים תשובה על החטאים כשהיינו יחד- לא קיימנו יחסים מלאים, אני מתכוונת בעיקר לנגיעה והוצאת זרע לבטלה. 2) האם העבירות שעברתי יתנקמו לי לעתיד רע ולזוגיות לא טובה, ילדים וכו- לא דווקא אתו. 3)האם כדי לכפר על החטא במקצת הדבר הנכון הוא להתחתן דווקא אתו או שזה לא קשור כלל. 4)האם יש מחילה גמורה על החטאים או שאלו ירדפו אותי כל חיי? אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי. מעריכה מאוד ומודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אם שבת על כך בתשובה שלימה דהיינו שאת מתחרטת מעומק הלב על מעשים אלו ואת שומרת כיום נגיעה בצורה מוחלטת, ואף לא נכשלת באיסור ייחוד, הרי שאין כל ספק שכל החטאים האלו נמחקים על ידי התשובה. בפרט כעת בחודש אלול כאשר יד המלך פשוטה לקבל את כל השבים איליו בוודאי תזכי לכפרה שלימה.

ביום הכיפורים הבא עלינו לטובה, תתוודי על כך, כך תהיי טהורה ונקייה מכל חטא ועוון.

עלי והצליחי,