שאל את הרב - כללי

מה המשמעות של "ירדה חולשה לעולם"?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אשמח אם תבאר לי בפשיטות, מה זה העניין של ״ירדה חולשה לעולם״?

תשובה

שלום,

לאחר חטאו של האדם הראשון העולם החל תהליך של ניוון והתדרדרות, כך שכל הזמן הבריאה הולכת ומתנוונת, וישנם תיאורים במקרא ובחז"ל כיצד אורך החיים הלך והתקצר, על כך שהטבע השתנה לרעה לאחר המבול, ומתי בני האדם החלו לחלות במחלות שונות, ועל כך שאחרי חורבן בית-המקדש הבריאה ירדה עוד עשרות מונים. אגב, עניין זה מתאים לחוק השני של התרמודינמיקה הגורס שהיקום שואף לאי סדר, והאנרגיה הופכת להיות פחות שמישה ככל שהזמן חולף.

בברכה,
ערן בן ישי