שבת

הבדלה במוצאי יום כיפור, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברשות הרב אני רוצה לשאול שאלה בנושא הבדלה ביום הכיפורים. 1. האם יום הכיפור חל במוצאי שבת עושים הבדלה? אם כן איך עושים? 2. למה עושים הבדלה של יום הכיפורים באש קיים? 1.בע"ה השנה יום כיפור יהיה על שבתץ אנחנו מבדלים את חבדלה באיש היה דלוק לפני כנסת שבת או לא צריך? איפשר לעשות כרגיל כמו כל חבדלה? תודה הרב

תשובה

שלום וברכה

השנה שיום כיפור חל במוצ"ש מבדילים כמו בכל מוצ"ש ואין צורך אש מאש קיימת.

בכל מוצאי שבת מברכים על האש מאחר וברייתו של האש היתה במוצאי שבת, על כן ניתן לברך על כל אש.

במוצאי יום כיפור מברכים על כך שכל היום היינו אסורים בשימוש באש וכעת במוצאי יום כיפור הותר לנו השימוש על כן מברכים רק על אש שהיתה בכיפור והיתה אפשרות טכנית להשתמש באש, ונאסרה רק מסיבה הלכתית. אולם אש חדשה שלא היתה במשך יום כיפור לא שייך לברך עליה כי היא לא היתה כלל קיימת בכיפור ולא הותרה כעת.