כיצד לכפר על נידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה שדומה לאחת השאלות שנשאלו כאן.האם זה אפשרי לחדש קשר לכיוון רציני ולשמור נגיעה לאחר שבעבר לא שמרנו ?וכיצד באמת אפשר לכפר על העבר

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדול להחזיר גורשה ולינשא מחדש לבעל הראשון, אם נראה שבעז"ה הזיווג יעלה כהוגן.

כאשר חוזרים לקשר לנזהרים מניגעה אסורה הרי יש בזה משום תשובה בדרגה הגבוהה ביתר וכדברי הרמב"ם
(א) אי זו היא תשובה גמורה זה שבא לידו דבר שעבר בו ואפשר בידו לעשותו ופירש ולא עשה מפני התשובה לא מיראה ולא מכשלון כח כיצד הרי שבא על אשה בעבירה ולאחר זמן נתייחד עמה והוא עומד באהבתו בה ובכח גופו ובמדינה שעבר בה ופירש ולא עבר זהו בעל תשובה גמורה הוא ששלמה אמר וזכור את בוראיך בימי בחורותיך

זוהי הכפרה האמיתית והנכונה על חטא מעין זה להימשר שלא להכישל להבא. לשמור על הלכות ייחוד ווצניעות ובעז"ה תזכו לכפרה שלימה וכן להצלחה בנישואין מחדש.