שינוי המין בהלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם "מישהי" שהיתה פעם גבר ועברה ניתוח לשינוי מין מצטרפת למניין? והאם מותר לה לברך ברכת כהנים? ולצורך העניין מה לגבי כל מי שנותח לשינוי מין? והאם נשים שהפכו לגברים נחשבות במניין? איך אנו אמורים להתייחס אליהם בתור חברה יהודית?

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן לשנות את המין. נשמה זכרית תישאר זכר גם אם היא תכרות חלק מאיבריה ותקח הורמונים שונים.

כמובן שברגע שהוא ישוב בתשובה הוא יוכל להצטרף למנין.

נשים נשארות נשים לעולם גם אם הם מציגות את עצמם כגברים באמצעים שונים.