האם לומר לאימי שאני בהריון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בהריון מתקדם (עדיין לא רואים בטן), זה ההריון השני שלי ברוך השם. ההתלבטות היא האם לספר לאימי או לא. אני מאוד רוצה לספר לה כי זה ישמח אותה והיא גם תעזור לי, אבל מצד שני אני לא רוצה לספר לה כי יכול להיות שהיא תספר לאחיותיה, כי קשה לה לשמור סוד.ואני לא רוצה שכל משפחתי תדע שאני בהריון,הרי אומרים שאסור לספר עד שרואים בטן, נכון? האם הרב יכול לתת לי עצה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אין כל עניין להימנע מלספר עד שרואים בטן. יש כאלו שנמנעים בתחילת ההריון משום חשש עין הרע.

במקרה שלך מצווה לספר לאמך ולשמחה, ואף אם היא אולי תספר למשפחה הרי לא תינזקי מזה. שומר מצווה לא ידע רע.