אי הסכמה בין בני זוג לגבי מנהג לפני הברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום בעוד כחודש בעזרת השם יוולד בני הבכור לפני הברית רצוני לעשות את ליל הזוהר אך העניין הוא כזה את הזוהר ברצוני לעשות בבית אימי ואשתי רוצה בבית שלנו גם מכיוון שבית אימי נמצא רחוק כשעתיים נסייעה וגם כי מבחינתה זה מיותר אצלי בבית אין באפשרותי להגיע למניין מה עלי לעשות להיות עקשן לריב ולפגוע בזוגיות אך לעשות את הזוהר כרצוני או לוותר ולעשות בבית ללא מניין או שאולי אם אפשר ללכת לבית כנסת??? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

עיקר העניין הוא לעשות את הסעודה בבית היולדת שבו נמצא התינוק. אין כל עניין לעשות זאת במקום זר. אם אין אפשרות למניין, תעשה ללא מנין.