הפליה בין האחים, כיצד לנהוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום לבעלי (בן 45) שני אחים (תאומים בני 35) המקבלים יחס מועדף מחמותי. בכל פגישה בביתה הוא מרגיש הבדל ביחס וחוזר משם עם עוגמת נפש ועצבני. לעיתים עולה בו מחשבה לא לבקר יותר ואני עוצרת אותו מלעשות זאת אך מרגישה שבכל פעם הוא כשהוא חוזר משם עובר עלינו שבוע קשה כי הוא ממורמר ועצבני וזה משפיע על היחסים במשפחתנו. מה לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

יש להתכונן מראש לפני ההליכה לבית הוריו ולהתבונן שלמרות שלא הולכים לקבל שם לא כבוד ולא הערכה, ולמרות שזה יהיה קצת מבזה, מ"מ בעלך הולך לקיים מצוות כיבוד אב ואם, לעשות נחת רוח לבורא עולם.

ככל שהמצווה יותר קשה , כך מעלת המצווה גדולה יותר ומשובחת יותר והשכר עליה גדול ועצום. אין ערוך לגודל מעלת המצוה של כיבוד אב ואם כאשר ההורים אינם מחזיירים טובה תחת טובה וגורמים צער לבן ובכל זאת הבן ממשיך ללכת ולכבדם, בשכר זה יזכה לשכר רב מן השמיים.

כאשר הולכים בהכנה מראש מקבלים את התנהגות ההורים יותר בקלות וכך זוכים לקיים את מצוות כיבוד אב ואם בשלימות.