אמא לתינוק שרק יונק חייבת לצום ביום כיפור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בקשר לשאלתי הקודמת, יש לציין שהתינוק רק יונק, בקושי אוכל מוצקים, יונק כל שעה וחצי בערך, לא משתמש בבקבוק למיים או חלב, ואני חוששת שלא יהיה לו מספיק חלב. בנוסף, יש לי עוד שתי ילדים קטנים בבית, ואני חוששת שאני לא אוכל לטפל בהם.

תשובה

שלום וברכה,

מנסיון של הרבה נשים, בדרך כלל, גם ביום הצום יהיה לך מספיק חלב לתינוקך, למרות שתינוקך רק יונק. אלא שעלייך לשתות הרבה בכל השבוע שלפני הצום, כפי שכתב לך הרב בנימין שמואלי בתשובה הקודמת.

כמו כן, לפני יום כיפור תשאבי חלב, תקפיאי ותשמרי, ואם יחסר לך חלב ביום כיפור, תפשירי את זה, ואפשר גם לחמם את זה על ידי שתשימי את בקבוק החלב בתוך ספל עם מים רותחים.

במידה ובאמצע הצום יחסר לך חלב להניק את תינוקך, באופן רציני, שהתינוק נעשה מורעב, וגם התינוק לא יהא מוכן בשום פנים ואופן לשתות מהבקבוק את החלב ששאבת, (לא סביר שזה יקרה), תוכלי לשתות בצום (40 מ"ל, לחכות כדקה, ושוב לשתות 40 מ"ל).

כדאי לך להביא שמרטפית או קרובת משפחה שתעזור לך בטיפול בילדייך הקטנים. וגם מומלץ ליטול לפני הצום כדורים להקלה על הצום.

צום קל,
מנשה בן פורת