מה לעשות שאמא שלי מפריעה לשלום בית ביננו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב...יש לי 2 שאלות...אחת האם אני קונה סיר שהוא תוצרת הארץ חייב להטביל אותו עם ברכה??.. 2. היום אמא שלי קצת דיברה לא יפה על בעלי ואמרה שהוא טמבל ושקרן בגלל שבאחת הפגישות לפני החתונה אמא שלי שאלה אותו עם יצטרך לצאת לעבוד כדי לפרנס האם הוא מוכן והוא אמר שכן (והוא מתעסק בהפצה של ברסלב) ואמא שלי אמרה שהוא הבטיח ולא מקיים וגם אתם גרים בדירה שאי אפשר לחיות בה כי יש בה רק 2 חלונות ובבית כזה אי אפשר לחיות ומה עם יהיו לכם ילדים אי אפשר לגדל אותם בבית כזה ומצד שני אני מאוד נפגעתי ולא רציתי להעליב את אמא שלי וכיבדתי אותה ולא נכנסתי לוויכוח איתה אבל מצד שני אני לא יכולה כבר אין לי כוחות נפש שאמא שלי מתערבת לי איפה לגור ובאיזה דירה ותחפשו כבר דירה וזה הנושא שלה כמעט בכל שיחה שלי איתה וכבר אין לי כוח ואני מרגישה שבא לי פשוט לבכות בלי סוף ואני כבר לא יודעת מה לעשות וכבר כמה פעמים הסברתי לה שלא תתערב והיא מפסיקה לתקופה קצרה ואחרי זה מתחילה שוב ואני באמת מנסה להבין אותה שהיא דואגת לי כי אני הבת היחידה שלה אבל כמה אפשר לשמוע את זה בכל שיחה בלי להתעצבן ואני גם לא רוצה להרוס את הבית שלי ואת השלום בית שלי בגלל זה אבל כבר אין לי כוח ומזה נכנסים לי כל מיני מחשבות של להרוס בית כדי שלא תמשיך להתערב ומצד שני אני לא רוצה לפגוע בבעלי ואני כבר אובדת עצות כי אני נשואה כבר שנתיים וזה נמשך כל הזמן הזה והנושא העיקרי שלה כמעט בכל שיחה זה דירה דירה דירה וזה כבר מתחיל לעצבן אותי ואני מתאפקת אבל אין לי כבר כוחות בבקשה תעזרו לי...אשמח לקבל עצה או כל דבר שיעזור לי בבקשה ממכם....תודה רבה שנה טובה

תשובה

שלום וברכה,

1. אין צורך להטביל סירים תוצרת הארץ.

2. כדאי לשמור מרחק מהאמא, "רחוק מתוק", כך תפחיתי מעצמך את עוצמת הניסיון.

וגם מה שאת אומרת לה "לא להתערב" זה טוב, נכון שזה עוזר לזמן קצר בלבד, אבל גם זה טוב, וכשפג התוקף אז שוב פעם תזכירי לה לא להתערב. אולי גם תוסיפי לה, שאם באמת היא דואגת לכם אז שתתן לכם את האפשרות לקנות דירה אחרת, אי אפשר לבוא בתביעות כשלא עוזרים...

לפרק את החבילה זה ממש מחשבה של ייאוש, וכי מה תרוויחי מכך? שתהיי בודדה? אלפי משפחות מתמודדות עם הבעיה שהזכרת. תמשיכי להתמודד, כמו שהצלחת במשך השנתיים, את מתמודדת יפה עם מצבך, ה' יעזור שהשלום ישרור במעונך, וה' יתן לך כוחות להתמודד עם הנסיון שלך.

לא לשכוח להרבות בתפילה לבורא, בפרט בימים אלו שעליהם נאמר: "דרשו ה' בהמצאו, קראוהו בהיותו קרוב".

ברכה והצלחה,
מנשה בן פורת