האם מותר להוציא את המזוזות כשעוברים דירה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב 1. אני יודעת שמוסיפים בתפילת ש״ע בעשי״ת כל מיני תוספות, ובסוף אומרים עושה השלום, ואמרתי עושה שלום, וניזכרתי באמצע ואז אמרתי השלום, האם עליי לחזור לראש תפילת ש״ע? 2. במידה ועוברים דירה האם צריכים להחליף את המזוזות? ואם כן, הבית יהיו בלי מזוזות עד שיביאו מזוזות חדשות? 3. כשחולצים נעליים או לובשים בגדים מה הסדר

תשובה

שלום וברכה,

1. גם אם לא היית מתקנת את עצמך, והיית אומרת "עושה שלום", אינך צריכה לחזור על תפילתך.

2. אין לקחת את המזוזות מהדירה הישנה, ואף סכנה יש בדבר, אלא יש להשאירן לדיירים החדשים. אלא אם כן הדיירים החדשים הם גויים, שאז יש לקחת את המזוזות מהדירה. ואם המזוזות מהודרות, ניתן להשים במקומם מזוזות פשוטות, וליטול את המזוזות המהודרות.

לגבי הדירה החדשה אליה אתם עוברים, עלייך לברר האם המזוזות שם הן כשרות או לא? תבחני את מידת שמירת הדת של הדיירים הקודמים, בכל מקרה של ספק יש להחליף את המזוזות במזוזות כשרות ומהודרות.

3. יש לחלוץ נעל שמאל תחילה, ויש להתיר את הקשרים של נעל ימין תחילה. לגבי לבישת הבגדים, יש לכסות את הראש תחילה, ואחר כך ללבוש שאר המלבושים.

בברכה,
מנשה בן פורת