חברה והשקפה

בקשת סליחה

  • כ"ז אלול התשפ"ד

שאלה

שלום רב,
בשנה שעברה למדנו בלימודים הלכות שבת עם רב,
ובתחילת שנה המורה שלי הושיבה אותי בסוף הטור בצד כשהבת שיושבת לצידי ו2 הבנות מקדימה מפטפטות הרבה, אני אישית לא דיברתי, והשתדלתי כל הזמן להקשיב, לצערי גם בשיעור של הרב היו פטפוטים והרב אמר כל הרביעייה בסוף לעבור מקום, עברנו מקום וכך נוצר רושם שגם אני דיברתי, שיעור לאחר מכן רק אני הגעתי ושלושת הבנות לא הגיעו ומייד שהרב נכנס הוא אמר לי ביקשתי שלא ישבו שם כי זה מקום מועד לדיבורים, וככה הרושם התחזק, ומאז לא ישבתי שם.
חלפה השנה והמחנכת של השנה הזאת אמרה שהרב אמר לה שהיו רביעייה בכיתה הזו בסוף שלא הפסיקו לדבר ומבחינתו שיסלקו את הבנות האלה מהלימודים, ( שנה שעברה הרב אמר שהוא לא מקפיד על בנות שמדברות) אבל המורה אמרה שגם אם הוא מוחל ה' לא מוחל כי הוא תלמיד חכם, ואני ממש לא יודעת מה לעשות.
האם אני צריכה להתקשר לרב? הרי בסופו של דבר לא הפרעתי. ואם כן מה להגיד?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד להתקשר לרב ולבקש את סליחתו ובזה תמחקי כל שמץ של פגיעה ברב זה.

אף אם לא פגעת בו ראוי לפייס אותו ובזכות זה תזכי לשנה טובה ולכל הישועות.