תפילה וברכות

טלית בשבתות וחגים

  • כ"ח אלול התשפ"ד

שאלה

שלום לרב, יש לי כמה שאלות:
1. אם אני לוקח טלית של הבית כנסת מהארון בשבת/חג מותר לי לקפל אותה רגיל (לפי צורת הקיפול) ולהחזיר למקום?
2. מותר ללכת עם הטלית בחוץ על הכתף בשבתות וחגים?
3. אם אני מתפלל בנץ ואני הולך לבית הכנסת לפני זמן טלית מה הסדר הנכון? אני צריך לשים את הטלית עליי וכשאני מגיע אני מוריד אותה ורק כשיגיע הזמן שאפשר לברך לשים אותה?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. יש לקפל בשינוי.

2. אם אתה לבוש בזה, אין כל בעיה. את זה על הכף לא בדרך של לבישה, מותר רק במקום שיש עירוב.

3. אם אתה במקום שאין עירוב יש ללבוש את הטלית ללא ברכה ובבית הכנסת בהגעת זמן ברכת הציצית להתעטף בציצית ולברך על זה.