תפילה וברכות

ברכה על נטילת ידיים

  • כ"ח אלול התשפ"ד

שאלה

בנטילת ידיים לסעודה יש צורך לנגב בשביל שלא לטמא את הלחם עם ידיים רטובות ולכן גם הניגוב נחשב לחלק מהנטילה וכתוצאה מכך הברכה בין הנטילה לניגוב נחשב עובר לעשייתו. מה בקשר לנטילה בשחרית? האם גם אז יש חיוב ניגוב? אם כן מדוע? אם לא איך מברכים עובר לעשייתו?

תשובה

שלום וברכה

מאחר והידיים אינם נקיות לפני הנטילה תיקנ ו חז"ל שנברך מיד לאחר הנטילה.