שו"ת יום כיפור

האם אדם המחלל שבת בפרהסיה יכול לשמש כחזן?

  • ה' תשרי התשפ"ה

שאלה

שלום וברכה,
לצערי בני מחלל שבת בפרהסיה. בעבר הוא היה חזן ויש לו קול מדהים. וכשהוא עושה קטעים של חזנות בכיפור - אנשים בוכים מקולו הערב.
האם ניתן לתת לו קטעים מהתפילה למרות שהוא מחלל שבת בפרהסיה בכדי שאולי זה יגרום לו להתקרב לדת? מציין שאת כיפור שומר כהלכתו.

תשובה

שלום וברכה

הרב המקומי היחיד שיכול להכריע בשאלה זו האם לתת לו להתחזן בכמה קטעים או לא.

בהצלחה,