שו"ת יום כיפור

מילואים ביום כיפור

  • ו' תשרי התשפ"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב,
אני מגוייס למילואים ומשרת כלוחם בגבול לבנון.
מה עלי לעשות ביום כיפור, האם לצום?
במידה ולא האם לאכול ולשתות לשיעורין או כרגיל?

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את מכתבו של מרן הראשל"צ שליט"א

לכבוד
רס״ן (מיל’) יוסי לוי מנכ״ל נצח יהודה
שלום וישע רב.
בתשובה לשאלתך אודות צום יום הכיפורים לחיילים הנמצאים בחזית ונלחמים באויב, הנני להשיב כי בנושאים אלו עסקו כבר בהרחבה רבני הרבנות הצבאית הראשית והוציאו הנחיות מפורטות, עברתי בעיון על ההנחיות ואני מסכים לדבריהם, ועליכם לפעול כפי הנחיות אלו, ובכל מקרה שמתעורר ספק יש לפנות אל הרב הצבאי הבקי בפרטים ולפעול לפי הנחיותיו.

באופן עקרוני, הדבר ברור שחיילים העוסקים בלחימה עצמה אסורים לצום ביום הכיפורים, ואין להם להחמיר על עצמם. כמו כן אינם צריכים ואין להם לאכול לשיעורין, אלא יאכלו כדרכם.

לגבי חיילים העוסקים בתמיכת הלחימה, ואינם נמצאים במקום הלחימה עצמה, שיש לחוש שמא תשפיע התענית על ריכוזם ועל קבלת החלטותיהם, יש להם לפנות קודם יוה"כ אל הרב הצבאי כדי לקבל הנחיות אם והיאך עליהם לצום.

בהצלחה, גמר חתימה טובה,