חברה והשקפה

יום כיפור - ווידוי

  • ז' תשרי התשפ"ה

שאלה

שלום רב,
עוד מעט יום כיפור ויש לי 2 שאלות
1. בווידוי של יום כיפור מתוודים על הרבה מאוד עבירות-לקחתי על עצמי קבלה קטנה לשנה הזאת- ואני בעז"ה רוצה כל חודש בלנ"ד לעבוד על משהו אחר שאני צריכה לתקן-אבל עדיין יש הרבה מאוד דברים-אז איך אפשר לעשות קבלה לעתיד? כי זה לעשות על כל כך הרבה דברים ועל כולם להתחייב לא לעשות את זה לעולם-זה דבר שאני יודעת מראש שכנראה אפול בו-ואז זה מרגיש לי סתם כאילו להבטיח משהו שכנראה לא אעמוד בו.
2. חזרה בתשובה מאהבה-אני מרגישה שהתשובה שלי היא לרוב יותר מיראה מאשר מאהבה-איך אני יכולה לחזק אצלי את הדבר של תשובה מאהבה?
תודה

תשובה

שלום וברכה

1. הדרך הנכונה היא לקבל דברים לאט לאט לפי היכולת ולבקש מבורא עולחם שסייע לך להשלים את התשובה מהרה.

2. תשובה מיראה היא חשובה מאוד ומעוילה. חשוב ללמוד את הדרך להגיע לאהבת ה' ואז התשובה תהיה באופן אוטמטי מאהבת ה' ראי כאן.