תפילה וברכות

דיבור לאחר ק"ש שעל המיטה

  • י"ב תשרי התשפ"ה

שאלה

יש כמה דברים שאשמח לדעת
1. מהיכן נלמד זה שאסור לדבר אחרי ק"ש שעל המיטה או שכן מותר? (אשמח לפירוט אם יש מחלוקת)
2. לפי הבנתי מתשובות שקראתי לגבי דיבור אחרי ק"ש שעל המיטה זה שאסור לדבר אחריה בגלל ברכת המפיל.
רוב הזמן אני הולכת לישון לאחר חצות ובכך אינני מברכת בשם השם בברכת הפיל, האם זה פותר את עניין איסור הדיבור?

תודה והמשך יום טוב

תשובה

שלום וברכה

מפורש בשולחן ערוך שאסור לדבר אחר קריאת שמע מאחר ואנו מברכים על השינה את ברכת המפיל וכן אסור לדבר מאחר ואנו צריכים להסמיך את הפסוקים לשינה כדי לקבל את השמירה עלינו בשעת השינה.

גם לאחר חצות יש לומר ברכת המפיל בשם ומלכות.

בשעת צורך גדולה מותר לדבר אף לאחר קריאת שמע ואף אחר ברכת המפיל. אפשר לומר את ברכת המפיל ממש רגע לפני השינה כאשר כבר סידרת הכל ואין לך שום סיבה הידועה לך שתצטרכי לדבר.