שו"ת הלכות יום טוב

שמירת חג

  • י"ד תשרי התשפ"ה

שאלה

אני רוצה לשמור את החג (סוכות) שזה אומר להישאר לישון אצל סבתא שלי בעיר אחרת, אבל אמא שלי שברה את היד ולא יכולה לנהוג ובאופן כללי גם לעשות הרבה דברים בבית. יש לי אחות גדולה שיכולה לעזור אבל היחסים ביניהן לא משהו ויכול להיות שהן ממש יריבו כשלא אהיה בבית ולא יהיה מי שיעזור לאמא שלי. אבל כל המשפחה עושה את החג אצל סבתא. האם זה נחשב פיקוח נפש לנסוע בחג כדי להחזיר את אמא שלי הביתה ולהיות איתה בבית? או שלא? רק אני שומרת בבית… שאר המשפחה לא

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להתקרב לבוראך ולשמור את החג הקדוש הזה. זכותך עומדת לא לרק לך אלא לכל בני המשפחה שמתברכים בזכותך ובעז"ה כולם ילכו בעקובתייך.

לשאלתך, אין כל היתר לחלל את החג במקרה זה, אין כל חשש של פיקוח נפש ואין לך מה לדאוג. זכות שמירת החג והשבת שלך תביא רפואה מהירה לאימך בעז"ה ותבורכו בכל הברכות.