הבדלה במוצאי יום כיפור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם אפשר לשים מזגן בכיפור שמופעל ע"י שעון שבת? ורשום בהאתר הידברות בהלכות הבדלה וצאת כיפור שמבדילים רק על נר ויין ורשום על נר שדלק לפני מה הכוונה כבוד הרב? ורשום שאסור להגיד שם ה" לשווא במידה ןהתפללתי ואמרתיפסוק לא נכון שנבליו מילים אפשר לחזור על הפסוק למשל בתהילים או שאסור? ואם מי אני יכולה להתייעץ לגביי אחי שחולה בטרשת נפוצה לגביי התרופות שלוקח ואם עליו לצום? תודה רבה וגמר חתימה טובה בעזרת השם

תשובה

שלום וברכה

מותר ורצוי מאוד לשים מזגן בכיפור ללא חשש.

השנה שיום כיפור חל בשבת עושים הבדלה כמו בכל מוצאי שבת ללא כל שינוי ומברכים על כל אש. בשנה שיום כיפור חל ביום חול מברכים בהבדלה במוצאי יום כיפור רק על אש שדלקה בכל יום כיפור או אש שהודלקה מאש שדלקה כבר בכיפור ולא על אש חדשה שיצרנו לאחר יום כיפור.

עדיף לא לחזור על הפסוקים.

הנה מספר מוקדים טלפונים בשיתוף רב ורופא לקראת יום כיפור שיוכלו לענות על כל השאלות
1.קופת חולים לאומית בין השעות 19:00 עד 22:00 בטלפון 0722722350
2. קופת חולים מכבי. יום ה'' בין השעות 16:00 - 19:00 035141010