פסילת זיווג מכיוון שהבחור חוזר בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1)האם לפסול בחור בגלל שהוא חוזר בתשובה ואני מבית דתי ... וההורים שלי לא כלכך רוצים שאני יהיה עם בחור חוזר בתשובה ומעדיפים שאני יכיר בחור מבית דתי כמוני מה אני עושה במצב כזה ? ואפשר לציין שגם אותו בחור מצא חן בעייני ויש לנו כימיה ... אבל המשפחה לא כלכך מרוצה מיזה שאנחנו לא מאותו רקע מה אני עושה ? ואיך אני מסבירה להם אתזה? והאם זה לא פסילה לשווא ופספוס ? 2) אני בחורה שאוהבת את החופש קשה לי לשמור על יציבות במקום אחד אני מתחילה עבודה ומפסיקה אחרי תקופה וכך זה כל פעם.. איך בחורה כמוני יכולה להצליח להחזיק משפחה במסירות נפש של לעבוד קבוע ולפרנס ולדאוג לבית ? אני מאוד רוצה להשתנות אבל כבר קשה לי וכל מי שמכיר אותי יצחק עלי אם אני יתחתן עם גבר שלומד כל היום ואני אצטרך לפרנס כי יחשבו שיהיה לי מאוד קשה ואני לא יצליח מה אפשר לעשות במצב כזה ?? אשמח לתשובה ברורה ומפורטת כי זה מאוד חשוב לי לדעת מה לעשות בנוגע לשאלות הנ״ל תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. אציע לפנות לרב המכיר את הורייך ולבקש ממנו את עזרתו. הוא יוכל להסביר להורים שאין כל סיבה לפסילה.

2. מי שרוצה לצחוק יצחק אבל תזכרי את הכלל הכתוב במשנה משנה מסכת אבות פרק ג

משנה ה
רבי נחוניא בן הקנה אומר כל המקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ - פרנסה וכל הפורק ממנו עול תורה נותנין עליו עול מלכות ועול דרך ארץ: ואם תלמדי ספרי מסור בחשיבות התורה והמצוות תקבלי כוח עצום לענין זה ותזכי באמת לברכת ה'. אין קץ לחשיבות של מי שזכתה להקים בית של תורה אמיתי עם תלמיד חכם.

בהצלחה רבה,